Ga direct naar de inhoud.

  • goed verzekerd op weg
Deel deze pagina op:

Vervoer

Er zijn grote prijsverschillen in vervoersverzekeringen. Kijk goed naar prijs én naar polisvoorwaarden. Als u alleen op de prijs let bij de keuze voor uw verzekering kunt u bedrogen uitkomen op het moment dat u een beroep moet doen op uw verzekering. Wij raden u aan om, naast een vervoersverzekering, een rechtsbijstandsverzekering voor motorvoertuigen en een schadeverzekering voor verkeersdeelnemers af te sluiten.

Auto
Een autoverzekering biedt, afhankelijk van de gekozen dekkingsvorm, dekking tegen de financiële gevolgen van schade die met de auto aan anderen wordt toegebracht en tegen schade die aan de verzekerde auto wordt toegebracht. Er is veel verschil in prijs en voorwaarden. En het loont om verschillende vervoersverzekeringen met elkaar te combineren. Wij geven u graag advies over de samenstelling van een betaalbaar pakket vervoersverzekeringen, met een zo beperkt mogelijke overlap in dekking.

Tweede gezinsauto
Staan er bij u twee auto’s voor de deur? Profiteer dan van een korting op de 2e auto binnen het gezin. Want als tweede verzekeringnemer kunt u profiteren van de opgebouwde schadevrije jaren van uw partner.

Bestelauto
Er zijn drie soorten bestelautoverzekeringen. De WA-bestelautoverzekering moet iedere eigenaar van een bestelauto afsluiten. Dat is wettelijk verplicht. Daarnaast kunt u kiezen voor een beperkt cascodekking of een volledig cascodekking. Gereedschap en/of handelsgoederen kunnen worden meeverzekerd.

Motor
Motorrijders zijn verplicht om een Wettelijke Aansprakelijkheid (WA-)motorverzekering af te sluiten. Dat dekt de materiële- en lichamelijke schade die u als motorrijder aan anderen toebrengt.
Aanvullend kunt u een motorverzekering met een beperkt casco dekking afsluiten. Deze verzekering dekt schade aan uw eigen motor als gevolg van brand, diefstal, storm, joyriding  en overstekend wild. U kunt ook kiezen voor een volledig casco dekking. Dat dekt alle schade aan uw motor (behalve de algemene uitsluitingen) ongeacht wat de oorzaak is en wie schuldig is.

Bromfiets
Een bromfiets moet verplicht WA worden verzekerd en naar keuze: diefstal, beperkt casco of volledig casco. Er kunnen, net als bij een autoverzekering, schadevrije jaren worden opgebouwd.

Fiets en e-bike
Bij een fietsverzekering kunt u kiezen uit een basisdekking of dekking tegen diefstal en/of beschadiging. De meest uitgebreide variant biedt een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval met uw fiets. Denk ook aan een goede aansprakelijkheidsverzekering (AVP), voor als u met uw (elektrische) fiets schade aan iemand anders toebrengt. 

Oldtimer
Een oldtimerverzekering is een autoverzekering voor auto's die ouder zijn dan 25 jaar. Ook voor klassieke motoren, bromfietsen en vrachtwagens is er een speciale oldtimerverzekering.
Onze oldtimerverzekering biedt:

  • FEHAC-proof mét 10% extra korting voor FEHAC leden 
  • Gratis hulpverlening in Nederland
  • Altijd-terughaal-garantie uit heel Europa mogelijk
  • Variabele dekkingsperiode voor 'mooi weer' rijders

Overige vervoersverzekeringen
Heeft u een boot, caravan, kampeerauto, scootmobiel, invalidenwagen of ander vervoermiddel? Bel ons dan voor een passende verzekering.

Hulp bij pech
Een auto- of motorverzekering biedt hulp bij pech in geval van een ongeval, brand of diefstal. Soms ook voor hulp bij een mechanische storing en vervangend vervoer. Bij de aanbieders zijn behoorlijke verschillen in prijs en voorwaarden. Wij helpen u graag bij het maken van een passende keuze. 

Inzittendenverzekering en schadeverzekering voor verkeersdeelnemers (SVVD)
Bij een autoverzekering wordt meestal een inzittendenverzekering afgesloten. Hiermee kunnen de passagiers hun schade claimen. Of de bestuurder nu schuldig is of niet. De bestuurder van de auto krijgt echter geen schade uitgekeerd als hij schuldig wordt bevonden. Om niet afhankelijk te zijn van de aansprakelijkheidsvraag én om u (en uw gezin) volledig te verzekeren, adviseren wij om, in plaats van een inzittendenverzekering, een schadeverzekering voor verkeerdeelnemers af te sluiten. Daarmee zijn u en uw gezin verzekerd tegen alle mogelijke ongevallen in het verkeer, of u nu loopt, fietst, skate, in uw auto rijdt of met het openbaar vervoer gaat.

Rechtsbijstandverzekering voor motorvoertuigen
Als iemand anders schade veroorzaakt aan uw auto, dan kunt u die schade verhalen. Maar dat is niet altijd eenvoudig. Het is niet altijd helder wie aansprakelijk is. Een rechtsbijstandsverzekering helpt u bij het verhalen van allerlei soorten schade die u kunt hebben als u een auto heeft. Bijvoorbeeld bij schade, maar ook in een conflict met een dealer over de aankoop van een auto of over een reparatie.

Heeft u al een rechtsbijstandsverzekering die ook dekking biedt voor in het verkeer? Dan is deze aanvulling niet nodig. Dat zou dubbelop zijn. Ook als uw auto WA en volledig casco (all-risk) is verzekerd is deze verzekering niet echt nodig. Uw verzekeraar zal in dat geval de schade aan uw auto betalen en zelf proberen om dat geld weer terug te krijgen van de tegenpartij.  

Groene kaart: uw WA-verzekering in het buitenland
De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. Gaat u met de auto of caravan naar het buitenland, dan is dit een verplicht document waarmee u kunt aantonen dat u verzekerd bent. Op de groene kaart staat het telefoonnummer van de hulpdienst van uw verzekeraar en welke hulp zij bij een ongeval of pech bieden. In combinatie met een lidmaatschap van een hulpdienst bent u dan zo weer op weg. Heeft u geen groene kaart en bent u bij ons verzekerd, neem dan contact op.

  • “Verzekeringen vergelijken loont. Kijk goed naar prijs en naar polisvoorwaarden. Wij vergelijken continu het verzekeringsaanbod van vrijwel alle gerenommeerde verzekeringsmaatschappijen. Zo kunnen we u adviseren over het beste pakket voorwaarden voor een betaalbare premie’.”

pluijmadvies.nl

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

070 - 354 87 79
info@pluijmadvies.nl

Volg ons op:

Kunnen wij u helpen?

×

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag: