Ga direct naar de inhoud.

  • Passend hypotheek- advies
Deel deze pagina op:

Hypotheek oversluiten

Is oversluiten van uw hypotheek een goede optie?

Het kan interessant zijn om uw hypotheek om te zetten in een andere hypotheekvorm of bij een andere geldverstrekker over te sluiten. Bijvoorbeeld als u persoonlijke situatie gewijzigd is, of als een andere hypotheek beter bij u past met betere voorwaarden en/of een lagere rente. Misschien heeft u een lening waarbij u deels spaart voor de aflossing en waarvan tevens een deel aflossingsvrij is. Met de dalende huizenprijzen kan het interessant zijn om dit deel over te sluiten naar een vorm waarbij u wel aflost en geen restschuld overhoudt. Ook het aflopen van uw rentevast periode is vaak een goed moment om te kijken of oversluiten interessant is.


Gratis check of uw hypotheek nog past

Of het zinvol is om uw hypotheek over te sluiten, hangt af van uw persoonlijke situatie. Wilt u weten of uw hypotheek nog passend is en of uw maandlasten omlaag kunnen? Neem dan contact met ons op. Wij zetten graag de kosten en de mogelijkheden voor u op een rij. Deze hypotheekcheck kost u niets.

  • “Het draait om mij, dat gevoel heb ik bij de bank nooit gehad”

    Rein van Dongen

    Als accountmanager bij een drukkerij weet Rein van Dongen (51) hoe hij benaderd wil worden als klant. Toen hij zijn hypotheek wilde verhogen, verwachtte hij een persoonlijke benadering en expertise. ‘Ik belde met mijn huisbank, maar kreeg te horen dat ze niet geïnteresseerd waren in de consumentenmarkt. Zodoende kwam ik bij Van Munnen & De Haan uit. Tot grote tevredenheid.”
    ‘Ik wilde mijn hypotheek verhogen, zodat ik wat meer ruimte zou hebben voor de verbouwing van mijn huis. Ik belde dus met de bank waar toentertijd mijn hypotheek liep. In het eerste gesprek werd me al duidelijk dat ze daar niet geïnteresseerd waren. Een afspraak was pas mogelijk na twee weken. En dan zou het alleen telefonisch kunnen.’
    Via een kennis kwam hij Van Munnen & De Haan op het spoor. ‘Het eerste contact was een verschil tussen dag en nacht. Over de telefoon bleek al dat de klantvriendelijkheid bij Van Munnen & De Haan hoog in het vaandel stond. Het was meteen duidelijk dat ze me graag wilden helpen.’ Van Dongen overlegde de cijfers van zijn huidige hypotheek. ‘Björn de Haan kon mij eenvoudig voorrekenen dat ik te veel betaalde in de toenmalige constructie. Daarbij deed hij mij een propositie die mooi aansloot bij mijn wensen. Het ging zelfs verder dan ik had verwacht. Het grote verschil tussen de benadering van de bank en van Van Munnen & De Haan zit in 'de toegewijde persoonlijke benadering', aldus Rein. ‘De bank ging simpelweg uit van mijn vraag en zocht daar een huisproduct bij. Van Munnen & De Haan nam mijn hele financiële situatie onder de loep en zocht van daaruit de beste vorm voor een hogere hypotheek.’ Uiteindelijk verhoogde Rein van Dongen niet alleen zijn hypotheek, hij sloot zijn oude hypotheek ook over. ‘Dat bespaart mij ieder jaar enkele honderden euro's’.

Wilt u weten of oversluiten van uw hypotheek een goede optie is?

Neem dan contact op met Björn de Haan RLP of Eric de Bruin RLP
070 - 354 87 79

Björn de Haan RLP

Björn de Haan RLP

- Gecertificeerd Life Planner
- Bachelor in Pensions and Life Assurance
- Erkend Hypotheekadviseur
- Verzekeringen
- Pensioenadvies
- Life style planning

Eric de Bruin RLP

Eric de Bruin RLP

- Gecertifieerd Life Planner
- Hypotheekadvies
- Vermogensregie

pluijmadvies.nl

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

070 - 354 87 79
info@pluijmadvies.nl

Volg ons op:

Kunnen wij u helpen?

×

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag: