Ga direct naar de inhoud.

  • Geven en krijgen
Deel deze pagina op:

Erfenis

Erfenis en testament zijn bij uitstek onderwerpen om met uw financieel planner te bespreken. Uiteraard heeft u voor een goed testament de diensten van een notaris nodig, maar deze weet niet altijd voldoende van uw complete financiële situatie en mag in veel gevallen niet doorvragen. Voor ons geldt deze beperking niet en wij zijn er juist voor om een integraal plan van uw financiën voor nu en later op te stellen.


Wettelijke verdeling

Zonder testament zal bij overlijden de wettelijke verdeling van de erfenis worden uitgevoerd. Bent u getrouwd of geregistreerd partner van elkaar, dan wordt de erfenis verdeeld in een partnerdeel en één of meerdere kindsdelen. Kindsdelen komen niet direct in handen van de kinderen, maar gaat vrijwel altijd naar de langstlevende partner. De kinderen krijgen wel een vordering op de erfenis, die pas na haar of zijn overlijden wordt verrekend.
Heeft u een vermogende partner? Dan kan het beter zijn om in het testament op te nemen dat er meer vermogen uit uw erfenis naar de kinderen gaat omdat zij nu een relatief lagere erfbelasting betalen dan na het overlijden van uw partner. Datzelfde geldt als het erfdeel voor de partner in de nalatenschap hoger is dan de vrijstelling. U kunt een -standaard- wettelijke verdeling van de erfenis nog tot maximaal drie maanden na het overlijden door de notaris laten aanpassen, maar het opstellen van een testament is vaak het verstandigst.

Eigen bedrijf

Heeft u een bedrijf dat tot de erfenis behoort? Dan kunt u hierover in uw testament bepalingen opnemen. U kunt vaak gebruik maken van gunstige overdachtsbepalingen. Dit vergt echter wel een goede planning en vakkundige begeleiding.

Testament van voor 2010 kan nadelig zijn voor de erfenis

Is uw testament opgesteld voor 2010 en zijn hierin vorderingen op de erfenis opgenomen? Dan is de kans aanwezig dat de bepalingen die u met betrekking tot uw overlijden hebt gemaakt, nu verkeerd uitpakken. Dat kan een hogere erfbelasting over uw erfenis tot gevolg hebben en dat is uiteraard niet gewenst. U doet er dus goed aan uw testament opnieuw onder de loep te -laten- nemen en desgewenst de wensen rondom uw erfenis te wijzigen.

  • “Het is fijn om te krijgen en fijn om te geven.”

Wilt u advies bij het opstellen van uw testament?

Neem dan contact op met Björn de Haan RLP, Frans van Munnen CFP® BPLA of Eric de Bruin RLP
070 - 354 87 79

Björn de Haan RLP

Björn de Haan RLP

- Gecertificeerd Life Planner
- Bachelor in Pensions and Life Assurance
- Erkend Hypotheekadviseur
- Verzekeringen
- Pensioenadvies
- Life style planning

Frans van Munnen CFP<sup>®</sup> BPLA

Frans van Munnen CFP® BPLA

- Pensioen advies
- Estate Planning
- Training en Coaching
- Gecertificeerd financieel planner
- Bachelor in Pensions and Life Assurance

Eric de Bruin RLP

Eric de Bruin RLP

- Gecertifieerd Life Planner
- Hypotheekadvies
- Vermogensregie

pluijmadvies.nl

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

070 - 354 87 79
info@pluijmadvies.nl

Volg ons op:

Kunnen wij u helpen?

×

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag: