Ga direct naar de inhoud.

  • Voor nu en later
Deel deze pagina op:

Sparen of beleggen

De spaarrente staat laag en daarin komt naar verwachting voorlopig geen verandering. Tegelijkertijd is de aandelenmarkt weer redelijk stabiel en kunnen beleggers interessante rendementen behalen. De vraag ‘sparen of beleggen?’ is daarmee voor veel mensen weer actueel geworden. 


Hoeveel risico wilt u lopen?

Of u wilt sparen of beleggen hangt af van meerdere aspecten. Waar is het geld dat u wilt sparen of beleggen voor bedoeld? Hoeveel vrij vermogen heeft u beschikbaar om mee te sparen of te beleggen? Bent u bereid om uw geld voor langere tijd vast te zetten? Wilt u liever veilig sparen of bent u bereid wat meer risico te nemen? Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze voor sparen of beleggen. Door samen uw risicobereidheid in kaart te brengen, vast te stellen hoe hoog uw vrije vermogen is, uw spaardoelen te benoemen en in de tijd te plaatsen, weet u waar u staat en wat uw mogelijkheden zijn.

Sparen of beleggen en de fiscus

Heeft u meer vrij vermogen dan het drempelbedrag in box 3? Dan kan sparen betekenen dat uw vermogen afneemt in plaats van groeit. De fiscus heft namelijk effectief tussen 0,3708 en 2,1744 procent vermogensrendementsheffing over het bedrag boven de drempel.
Het drempelbedrag op de peildatum 1 januari 2024 bedraagt € 57.000 per belastingplichtige. 
Aangezien de spaarrente ligt rond de 2 procent, de inflatie hoog is betekent dit krimp van uw vermogen. Wilt u wel rendement halen en heeft u het geld niet op korte termijn nodig, dan kan de vraag sparen of beleggen meestal worden beantwoord met beleggen.

Beleggen

Anders dan bij veel ‘traditionele’ beleggingsadviseurs en vermogensbeheerders, is beleggen voor ons geen doel op zich, maar een middel om uw financiële doelen te bereiken. Wij vinden advies over sparen en beleggen een essentieel onderdeel van een goed financieel advies. Nadat we hebben besproken waarvoor u gaat beleggen, stellen we samen met u vast welk risico aanvaardbaar is. Wilt u een hoog rendement én bent u bereid daarvoor dan ook een hoger risico te lopen? Dan ziet uw profiel er heel anders uit dan wanneer u liever behoudend belegt en genoegen neemt met een lager rendement op uw vermogen. Uiteraard bent u vrij zelf te bepalen waar u uw beleggingen gaat onderbrengen. Wij kunnen wel advies geven over welke vermogensbeheerder bij u past. Wij kijken dan naar beleggingsstijl, geleverde prestaties, rapportage en helderheid over kosten die ten laste van uw rendement kunnen gaan. Wilt u eens kijken naar wat de mogelijkheden zijn? Ontdek hier wat het u kan brengen.

Regelmatig onderhoud stelt u niet voor verrassingen

Persoonlijke wensen en ook de mate waarin u bereid bent risico te lopen, kunnen veranderen. Daarom vinden wij het belangrijk om periodiek met u rond de tafel te zitten om de voortgang te bespreken. Vaak zit de vermogensbeheerder ook bij dit gesprek.
We kijken dan hoe uw beleggingen het hebben gedaan ten opzichte van de markt en andere aanbieders. Blijft uw vermogensbeheerder structureel achter, dan kan dat een goede reden zijn om over te stappen naar een andere aanbieder.

  • “Beleggen is een middel om uw financiële doelen te bereiken.”

Wilt u advies over sparen of beleggen?

Neem dan contact op met Björn de Haan RLP, Frans van Munnen CFP® BPLA of Eric de Bruin RLP
070 - 354 87 79

Björn de Haan RLP

Björn de Haan RLP

- Gecertificeerd Life Planner
- Bachelor in Pensions and Life Assurance
- Erkend Hypotheekadviseur
- Verzekeringen
- Pensioenadvies
- Life style planning

Frans van Munnen CFP<sup>®</sup> BPLA

Frans van Munnen CFP® BPLA

- Pensioen advies
- Estate Planning
- Training en Coaching
- Gecertificeerd financieel planner
- Bachelor in Pensions and Life Assurance

Eric de Bruin RLP

Eric de Bruin RLP

- Gecertifieerd Life Planner
- Hypotheekadvies
- Vermogensregie

pluijmadvies.nl

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

070 - 354 87 79
info@pluijmadvies.nl

Volg ons op:

Kunnen wij u helpen?

×

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag: