Ga direct naar de inhoud.

Deel deze pagina op:

Vuurwerk: geniet ervan, maar pas wel op

foto Vuurwerk: geniet ervan, maar pas wel op

Tips om vuurwerkschade te voorkomen

Ook al doet u van alles om vuurwerkschade te voorkomen, het kan toch gebeuren dat u te maken krijgen met schade door vuurwerk.

Bent u optimaal verzekerd?
Een woonverzekering is een verzamelterm voor een opstalverzekering, een inboedelverzekering en (eventueel aanvullend) een aansprakelijkheidsverzekering. Wilt u weten of uw totale verzekeringspakket nog passend is bij uw situatie, neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag. En heeft u schade? Heel vervelend. Natuurlijk kunt u ook dan op ons rekenen.

Vuurwerkschade aan uw auto?
Vuurwerkschade aan uw auto wordt alleen vergoed door uw autoverzekering als dat is opgenomen in de polisvoorwaarden. Een WA-verzekering vergoedt deze kosten niet, omdat dit alleen de schade dekt die u zelf toebrengt aan anderen met uw voertuig. Is de schade met opzet aangebracht, bijvoorbeeld doordat iemand een rotje heeft afgestoken in uw uitlaat? Dan valt de schade onder vandalisme. Deze kosten worden vergoed door een allrisk verzekering. Weet u wie de dader is? Dan kunt u hem of haar aansprakelijk stellen voor de geleden schade en de schade verhalen op de verzekering van deze persoon. Wij kunnen u daarbij helpen.

Vuurwerkschade aan uw huis?
Uw opstal- en/of inboedelverzekering dekt vuurwerkschade als door vuurwerk een brand is ontstaan. Schade door iets wat smelt, schroeit of ontploft is niet standaard verzekerd. Ook ruiten en ander glas dat door vuurwerk is beschadigd valt niet standaard in uw opstalverzekering. Bekijk de voorwaarden om zeker te weten waarvoor u bent verzekerd. Of vraag ons om het voor u uit te zoeken.

Vuurwerkschade in uw huis of aan kleding?
Ontstaat er door vuurwerk brand in uw huis? Dan kunt u de schade claimen op uw opstal- en/of inboedelverzekering. Ook schade aan bijvoorbeeld kleding kan op deze verzekering verhaald worden. Uitzondering op de regel: schade die ontstaan is door trillingen of verkeerd gebruik van vuurwerk is vaak weer niet verzekerd. Dit kunt u nagaan in de voorwaarden.

Met een inboedelverzekering bent u verzekerd voor schade als gevolg van brand. Nieuwe inboedelverzekeringen hebben vaak een veel ruimere dekking. Daardoor bent u niet alleen voor brand verzekerd, maar ook voor schroei- en smeltschade of rook- en roetschades. Met een extra uitgebreide dekking en een allrisk dekking bent u voor nog veel meer schades verzekerd.

Zelf schade veroorzaakt met vuurwerk?
Heeft u zelf schade veroorzaakt? Dan kunt u de schade meestal verhalen via uw aansprakelijkheidsverzekering. Schade veroorzaakt door bij uw inwonende kinderen (tot 18 jaar) kan in de meeste gevallen ook verhaald worden op de aansprakelijkheidsverzekering.

« terug

pluijmadvies.nl

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

070 - 354 87 79
info@pluijmadvies.nl

Volg ons op:

Kunnen wij u helpen?

×

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag: