Ga direct naar de inhoud.

Deel deze pagina op:

Gratis check of uw hypotheek nog past

foto Gratis check of uw hypotheek nog past

Wat betekent oversluiten?

Bij oversluiten sluit u een volledig nieuwe hypotheek af bij een (andere) hypotheekverstrekker. Met deze nieuwe hypotheek lost u de oude hypotheek af.

Wanneer is oversluiten gunstig?

Vanwege de lage rentestand is het opnieuw afsluiten van een hypotheek voor veel huizenbezitters gunstig. Het kan grofweg in de volgende gevallen interessant zijn:

Wat kost het en wat levert het op?

Steeds meer hypotheekverstrekkers bieden de mogelijkheid van oversluiten aan. Maar het is niet altijd gunstig. Aan oversluiten zijn kosten verbonden: een boete voor het vervroegd aflossen van de bestaande hypotheek en kosten voor het afsluiten van de nieuwe hypotheek. Meestal mag u een deel van de hypotheeksom wel boetevrij aflossen. Hoeveel precies hangt af van de voorwaarden van uw hypotheek.

Maak een afspraak voor een hypotheekcheck

Of het zinvol is om uw hypotheek over te sluiten, hangt af van uw persoonlijke situatie. Wilt u weten of uw hypotheek nog passend is en of uw maandlasten omlaag kunnen? Neem dan contact met ons op. Wij zetten graag de kosten en de mogelijkheden voor u op een rij. Deze hypotheekcheck kost u niets.

« terug

pluijmadvies.nl

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

070 - 354 87 79
info@pluijmadvies.nl

Volg ons op:

Kunnen wij u helpen?

×

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag: